Kuchnia Tex-Mex to kuchnia amerykańska i teksańska, która wywodzi się z kulinarnych kreacji ludu Tejano z Teksasu. Pochodzi się ze stanów granicznych Meksyku oraz innych w południowo-zachodnich Stanach Zjednoczonych. Nasi kucharze komponując potrawy do menu TexMex dobierają takie składniki aby receptury i smak oddawały jak najbardziej oryginalny smak. Niektóre składniki kuchni teksańsko-meksykańskiej są również powszechne w kuchni meksykańskiej, ale często dodaje się do nich inne składniki, których nie używa się często w Meksyku. Ogólnie rzecz biorąc, ser odgrywa znacznie większą rolę...

Od 33 lat studenci upodobali sobie nasze miejsce i przez cały ten czas mogą zawsze liczyć na wszelkiego rodzaje rabaty. Promocje obejmują cały tydzień w godzinach otwarcia. Kawa student: Cappuccino, Caffe Latte...

Meksykańskie jedzenie jest szeroko rozpowszechnione na całym świecie i jest wielu z nas, którzy konsumują i regularnie przygotowują najbardziej typowe dania kuchni meksykańskiej we własnych domach...

Powiedzenie że w naszym bistro robimy najlepsze burgery na świecie, to walka ze słowami. Ale to dla nas w porządku! Wszystkie nasze burgery tworzymy od podstaw z czystej, całkowicie najlepszej gatunkowo wołowiny, a następnie dodajemy do nich świeże warzywa, sery, sosy i wszelkie dodatki, które chcesz, aby Twój burger był idealny. To przepyszne, grillowane 200 g hamburgery wielkości ponad 13 cm na prawdziwy głód....

Pizza neapolitańska to typowe danie Neapolu! Cienka i miękka okrągła pizza na bazie wody, mąki, drożdży z klasycznym wysokim i wypieczonym rantem. Pizza Napoletana oficjalnie uznana w 2010 roku za tradycyjną specjalność gwarantowaną przez Unię Europejską, a w 2017 roku przez UNESCO jako niematerialne dziedzictwo ludzkości! Krótko mówiąc, prawdziwa instytucja, która narodziła się około 1720 roku, kiedy pojawiły się pierwsze krążki makaronu przyprawionego pomidorem, ale dopiero w 1889 roku narodziła się najsłynniejsza z pizzy neapolitańskiej! [vc_row css=".vc_custom_1485171752196{padding-bottom: 55px !important;}"][vc_column][edgtf_blockquote text="Nasza pizza...

Czy wino może być bezalkoholowe? W związku z częstymi zapytaniami postanowiliśmy włączyć do naszego menu wina bezalkoholowe. Kalifornijskie Free Muscato i Merlot oraz niemieckie Light Live Chardonnay i Red. Zastanawiacie się, jak powstaje wino bezalkoholowe? Jest ono produkowane dokładnie w taki sam sposób jak wino zawierające alkohol. Na końcu zostaje jednak poddane specjalnemu procesowi dealkoholizacji, czyli mówiąc wprost usunięciu alkoholu. Wino bezalkoholowe nie jest wbrew nazwie całkowicie pozbawione procentów. Aby wino uznane zostało za bezalkoholowe, nie może ono zawierać więcej niż...